Fjelltrimmen 1995

Anvisningene er basert på at man kjører fra Brønnøysund.
NB: Manglende anvisniger blir oppdatert etter hvert.
NB: Klikk på bildene for større versjon/flere bilder

Bare årets fjelltrim er merket med skilt

 

1 VIKERFJELLET
mot Yttertorget er en fin fjelltopp på 145 m. o.h. Lett fjell å gå i med merket løype. Fin mulighet for å se øyan. Med kaffepause på toppen har vi god tid på 1,5 time.

Les mer …


2. BREKKFJELLET
Vi tar av fra riksvei nr. 17 på Brekkeidet i Sømna. not Hombornes. Startsted 2,5 km fra riksveien. Godt nerket løype langs skogsveg (halve vegen), resten i Fint terreng. Gangtid opp ca. 1-2 timer.
Les mer …
3. RAMNTIND
lar merket løype fra østsiden (avkjørsel på Skille mot Eide). God parkeringsplass opparbeidet ved startsted. Fjellet er 321 m.o.h. men en mister en del da start;tedet ligger forholdsvis høyt over havet. Fin tur på 1 -2 timer.
Les mer …
4. SALBUHATTEN
Start fra Gåsheia ca. 13 km. fra Brønnøysund mot Velfjord. Merkepil ved vegen viser rundløype til topp.

Les mer …

5. KROMFJELLET (Skogfjellet)
Vi tar av fra riksveien ca. 1 km. etter Hommelstø, og kjører mot Hongset. Ved Fugllia tar vi av på nytt og kjører til Forbergskog. Parkeringsmuligheter i tunet. Stien er merket, og bok er utlagt på det som på kartet omtales -Skogfjellet (363 m.o.h.).

Les mer …
SKOGMOFJELLET
Start fra Vedal, ca. 15 km fra Brønnøysund. Følg merking fra riksveg til parkeringsplass. Merket løype opp Vedalsnasen til vanndammen (Sæterstivannet), og videre nordover opp toppen. Gangtid opp er fra 2 til 4 timer.
Les mer …

7. KJØRSVIKFJELLET
i Sømna er et nytt bekjentskap for de fleste av oss. Til toppen er det minst to veivalg. Det ene starter med parkering ved Sandvåg Samvirkelag (ved riksvei 17) og 1,5 km fottur for oppstigning til toppen (495 m.o.h.). Den andre ruta starter med at en tar av fra riksveien sør i Vik - sentrum. og kjører mot Ursfjorden (Kjorsvika- Olsvika). Bilen parkeres i Olsvika (Laukvika), og en følger fjellrryggen (Heian) til toppen. Løypene er merket .

Les mer …

8. MOFJELLET
bestiges lettest fra Lund. (På veg mot ferjeleiet på Horn). 506 m.o.h. går godt på en kveldstur. Godt merket løype. Fra toppen kan man forlenge turen østover og gå ned i Lundmarka. for så å komme tilbake til startstedet.

Les mer …

9. RYPTINDEN
på grensa mellom Somna og Brønnøy er toppen (586 m.o.h.) med det varierte utsynet. Hit er mange veivalg: to er merket: Den korteste er å ta av riksvei 17 ved Nordstraumen bru og kjøre 6 km. mot Rørmarka. Merket sti på ryggen av Hestfjell. Den lengste ruta til toppen starter på Vedal. Her følger en den vanlige ruta opp mot Sæterfjellet, men tar sør/vestover når en er kommet opp på —platået". En følger fjellryggen til toppen.

Les mer …

10. SØNDRE HØYHOLMSTIND (HORNSTINDEN)
et fjell på 885 m.o.h. og ligger i Vevelstad kommune. Etter å ha tatt ferja fra Horn til Andalsvågen går vi langs vegen ca. 500 m. til første hus på østsiden av vegen. Herfra er det merket løype til toppen som på kartet omtales - Hornstinden. Været bør være godt. Dagstur i fine fiellområder

 Copyright © 2014. All Rights Reserved.