Brønnøysund er midt i Norge

Midt i leia - Midt i NorgeBrønnøysund er midt i Norge, midt i leia. Vårt område ligger midt mellom Lindesnes og Nordkapp.

Brønnøysund ligger på Helgelandskysten i den sørlige delen av Nordland fylke. Norges lengste fylke - 80 mil fra nord til sør. Brønnøysund ligger i regionen Sør-Helgeland. Regionen har i overkant av 13000 innbyggere og består av de fem kommunene Bindal, Sømna, Brønnøy, Vevelstad og Vega.  Brønnøy grenser til kommunene Grane og Vefsn i øst, samt storhavet i vest. Brønnøysund, med cirka 5000  innbyggere,  er  kommune- og regionsenter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solnedgang ved MosheimsjøenVår kystkommune ligger mellom 11 og 13 grader østlig lengde. Brønnøysund ligger øst for Røros. Ser vi nordover, så går den 12. lengdegraden gjennom Røst og Ny Ålesund. Sørover er Brønnøysund på linje med Göteborg i Sverige og Roma i Italia.

Brønnøysund ble ”oppdaget” og vitenskapelig plassert av den østerrikske jesuitterpater Maximillian 

 

Hell i 1769. Kommunens beliggenhet er på 65 grader nordlig bredde.  Vi er på høyde med Luleå i Sverige, Arkhangelsk og det sentralsibirske høylandet i Russland. Likevel er vi midt i Norge!  Brønnøysund har felles breddegrad med Beringstredet, vi ligger nord for Fairbanks i Alaska og Godthåb på Grønland - og midt på Island.


Copyright © 2014. All Rights Reserved.