Brønnøysund er inngangsporten til Nord-Norge

 

 Turistkontoret i Brønnøysund, hjelper deg gjerne med tips og mer informasjon, tlf:75018000 Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Brønnøysund sett fra TorghattenBrønnøysund er kystbyen midt i Norge - mellom Lindesnes og Nordkapp - og ligger i Brønnøy kommune sør i Nordland. Brønnøy grenser til Grane og Vefsn i øst og storhavet i vest. Brønnøysundregistrene er en av hjørnesteinsbedriftene med sine ca.600 ansatte.

 

Norges geografiske midtpunkt

Nå er det slått fast en gang for alle. Brønnøysund er Norges geografiske midtpunkt. Norges Geografiske oppmåling har nemlig funnet ut at det er like lang fra Brønnøysund - Nordkapp som Brønnøysund - Lindesnes, 840 kilometer.

M.s Nordnorge i Brønnøysund

 

Under Kystens dag 2006 avduket statssekretær Vidar Ulriksen steinen som markerer dette.

  

 Nordlys over brua

Brønnøysund er en idyllisk småby i møtet mellom hav og land og har i århundrer spilt rollen som en sentral og viktig havn på Helgeland. Opprinnelsen til navnet kom av de mange brønnene/kildene som sjøfarende fikk nytte av.

Utsikt fra brua

 

Byen vokste fram rundt år 1900 og har i dag ca 6.000 innbyggere.I hele Brønnøy kommune, som også består av Velfjord, bor det ca 7.900 mennesker.

Brygge i SalhussundetSkjærgården er unik med sine 13.000 øyer,

holmer og skjær og innbyr til opplevelser knyttet til h

Brønnøysund er en moderne småby med en attraktiv gjeste­marina, anløp av Hurtigruta, flyplass og et godt utbygd servicetilbud. På de neste sidene vil du finne informasjon om severdigheter, kunst og håndverk, aktiviteter og mye mer.

 

Brønnøysund har for øvrig gratis parkering over hele byen.

 

Fiske, skjærgårds­turer, rusleturer i fjæra og lange fine sandstrender. Også en storslått og uberørt innlandsnatur frister til kortere eller lengre fotturer, jakt og fiske.

Utsikt fra Urstabben mot byen

Hommelstø havnHommeslstø er ei bygd som ligger ca. 3 mil fra Brønnøysund.

Tradisjonelle næringsveier er landbruk, skogdrift og fiske. De senere år er det  startet opp kalkdrift, både underjords og dagbrudd, som gir mange arbeidsplasser.
 

 

 


Copyright © 2014. All Rights Reserved.