Persplassen – Høllineset – Sjøforsen

Les mer …Årets siste tur med Gangarlaget er over.  Vi gikk Krokstien til Osen og videre til Høllinesset og sjøfossan. 

Hans Langfjord: Gangarlaget har på sine mange fine turer ofte kommet nært Sausvassdraget. Vi har vært ved kildene i Storgraven og Govaslia, og nå i kveld ved utløpet og slutten ved Sjøfossene.

Vi har gått mange av stiene langs vassdraget, men kan vel bare ane hvor viktig denne transportvegen var for folk i bygda. Det er utrulig mange favn ved, og stabler med materialer, som er byttet med røysene av balaststein

Se kart/spor

Les mer …

Hongset,Krummen og Tømmeråsvika (aug. 2017)

Les mer …Parkering avtal med grunneier se P-kart, derfra grusvei til krysset mot Hongsettstøa. i Ursskaret deler veien seg følg traktorveien til høgre langs Remkleivvatnet, denne går helt til Krummen. Fra Krummen tilbake hvor veien delte seg.

Les mer …

Gjerdet(Sæterlandet) Holvatnet ned via Bergan

Les mer …Tur fra Gjerdet gård på Sæterlandet. Fulge traktorsstilen oppover mot Lomstjønna og Holvatnet. Ved Holvatnet retunerte via Bergan og ned mot Gjerdet gård.


Se kart/spor

Les mer …

Tur til Tarmaunhola

Les mer …Turen startet ved brua ved Tarmaunsjøen og fulgte en gammelsti oppover mot Unnlendmarka, over myra øst for Formarka til Tarmaunvatnet, kystet stien ned fra Skaret og forstatte mot Tarmaunhola.
NB: Ved Unnlendmarka var det mye nedfallstrær så vi måtte gå en omvei. tok av mot høyre men skulle tatt av mot venstre (mot elva) for å komme på stien igjen. (se spor ved Unnlendmarka)

Les mer …

Asplian (Strauman),Lisltåmmoslien - Harangknappen- Grønlitjønna

Les mer …Dagen tur startet ved Asplien i Strauman med 32 deltakere. Guide på turen var Hans Langfjord som under hele  turen fortalte om ferdelsveien mellom Velfjord og Bindal.Videre langs traktorvei til Ursvatnet og opp til Dalen, hvor det var drift frem til ca. 1952. På gården  ble det bla. laget geitost som ble solgt ved Sausvatnet. Herfra fortsatte vi opp mot Harangsknappen, gjennom gammel granskog. Ned mot Grønlitjønna gikk turen på sørsiden av Harangsknappen. Nede ved Grønlitjønna ventet folk fra Harangen med kaffe og kaker. Tilbake turen gikk opp dalen opp mellom Grønlifjellet og Harangsknappen.

Klikk på bildene for større versjon

Se kart og spor.

Les mer …

Fra Vassbotnet til Kamfjellbotn/Sætran

Les mer …

Gangarlagstur fra Vassbotnet til Kamfjellbotn/Sætran. I Kamfjellbotn ble det blant annet drevet skogsdrift og elva ble demmet opp slik at en fløyte trevikret ned til Sausvatnet og vidre nedover Nebbåsen til sjøen. Det ble satt opp en steinbu hvor de bodde om vinteren. Det ble også drevet sæterdrift  der om sommer, det var godt med for til både kyr og sau.

Se kart/spor

Les mer …

Gåsheia – Nævervik –Heimen - Kjellsand

Les mer …Årets første tur med gangarlaget gikk fra Gåsheia,ned den gamle ferdselsti  til Nævervika, Heimen og ned  til sjøen. 34 gangare  deltok i gråværet, men en topp tur på gjenngrodde stier.

Det ble tid til en kafferast før turen gikk tilbake til Gåsheia via Kjellsand. 


Se kart/spor

Les mer …

Gangarlagsturer 2017

Les mer …Gangarlaget har turer hver uke i "gangarsesongen". Hovedsaklig går vi på de gamle stiene i Velfjord /Tosen, og har alltid med oss en kjentmann som kan fortelle om de stedene vi besøker. Ønsker du å være med, og samtidig se og lære litt om bygda, ta kontakt. Vi ønsker alle nye "gangere" velkommen, unge som gamle, feriefolk og hyttefolk.

Inviter gjerne med nye turgåere ☺

Turene vil også i år ha utgangspunkt på Velfjordsenteret kl 18.00. Presis 

Årets turliste ser sånn ut :

Les mer …Copyright © 2014. All Rights Reserved.